SPECIALISTISCHE PIJNBEHANDELINGEN

Revalidatiecentrum Revalis zet met uitbreiding in op grote vraag naar specialistische pijnbehandelingen

DEN BOSCH 22 april 2018 – Revalidatiecentrum Revalis breidt vanaf 1 mei aanstaande uit, om het groot aantal Nederlanders dat last heeft van chronische pijn sneller en beter te kunnen behandelen. Door de uitbreiding en diversifiëring van het behandelteam met een anesthesioloog en neuroloog, gecombineerd met de bestaande disciplines als revalidatieartsen, psychologen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten, wordt Revalis de enige multidisciplinaire kliniek in de regio volledig gericht op specialistische pijnbehandelingen tegen alle vormen van chronische pijn.

Bijna 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van chronische pijn. Een groot aantal Nederlanders heeft hier zelfs jarenlang last van. Bij 60 procent van deze groep is dat 2 tot 15 jaar lang, en bij 21 procent zelfs meer dan 20 jaar. Daarnaast zijn de wachttijden voor behandeling van pijnklachten in lokale ziekenhuizen vaak erg lang.

De gevolgen voor patiënt en maatschappij zijn enorm. Uit onderzoek door Frank Huygen, centrum voor pijngeneeskunde Erasmus Universiteit te Rotterdam, blijkt dat de financiële gevolgen groter zijn dan die van kanker, hartziekten en diabetes bij elkaar. De verwachting is dat door de vergrijzing de problematiek alleen maar verder zal toenemen.

Hubert Suijkerbuik, artsenopleider voor het Erasmusziekenhuis en al ruim 30 jaar huisarts en betrokken bij Revalis, onderschrijft de problematiek; “Patiënten zitten vaak hun leven lang vast aan het slikken van pijnstillers, en brengen talloze bezoeken aan huisartsen, specialisten en behandelaren. In de lange zoektocht naar effectieve zorg voelen patiënten zich vaak onbegrepen.”

Chronische pijn is complex en vraagt om een multidisciplinaire aanpak, met een totaalpakket van diagnostiek en behandeling. Door de uitbreiding van het behandelteam kan Revalis elke vorm van pijn behandelen en bestrijden. De samenwerking tussen specialisten onder één dak leidt tot de uitbreiding van het palet aan specialistische behandelingen, om betere behandeling mogelijk te maken en patiënten terecht te laten kunnen in één centrum.

Revalis groeit zo uit tot een multidisciplinair pijncentrum, waar specialisten samenwerken, volgens de standaarden van de zorgverzekeraars. Op deze manier maakt de kliniek zich klaar voor de komende 20 jaar, waarin het adequate pijnzorg kan leveren en een waardevol alternatief biedt voor de reguliere ziekenhuiszorg.

Deel dit bericht met anderen

Contactformulier

Heeft u een vraag over onze dienstverlening, of wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
Revalis Clinics