kliniek voor aanhoudende lichamelijke klachten

als chronische pijn en/of vermoeidheid

Maak een afspraak

revalis-pand-1128×430

Revalis is een specialistische kliniek voor aanhoudende lichamelijke klachten als chronische pijn, vermoeidheid of verlammingsverschijnselen (FNS) in ‘s-Hertogenbosch, Breda, Venlo en Nijmegen (FNS). Vanaf haar oprichting in 2011, heeft zij tot op heden duizenden patiënten behandeld.
 

SPECIFIEKE DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING

Chronische pijn en/of vermoeidheid komen vaak voor. Bijna 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van chronische pijn en 2% heeft last van chronische vermoeidheid. Er zijn veel vormen van pijn en vermoeidheid die een specifieke behandeling vereisen. Chronische pijn en vermoeidheid hebben niet altijd een duidelijke oorzaak maar kan leiden tot forse beperkingen, waardoor het een enorme impact kan hebben op onze kwaliteit van leven. Als pijn langer duurt dan 3 maanden en vermoeidheid langer dan 6 maanden dan zijn er vaak meerdere factoren van invloed op de klachten. Dit kunnen fysieke, psychologische en sociale factoren zijn. Pijn en vermoeidheid is heel persoonlijk en hierdoor complex. Omdat wij een uitgebreide ervaring hebben in het onderzoeken en behandelen van patiënten met chronische pijn en/of vermoeidheid, bent u bij ons op de juiste plek.

Alle behandelingen bij Revalis zijn gericht op het snel weer kunnen functioneren en het weer mee kunnen doen in de maatschappij. De behandelingen kunnen bestaan uit: 

Dit is een behandeling die zich richt op de het behandelen van de patiënt in zijn geheel, met aandacht voor ieder probleem dat de pijn beïnvloedt en de balans in het dagelijks leven verstoort. Naast de fysieke factoren wordt er ook aandacht besteed aan de psychologische en sociale factoren. De behandeling bestaat dan ook uit een combinatie van verschillende behandelmethoden zoals positieve gezondheid/psychologie, ACT-therapie/cognitieve gedragstherapie, graded activity en graded exposure en wordt uitgevoerd met verschillende behandelaren. Pijnrevalidatie is een multi en interdisciplinaire behandeling met een team bestaande uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers die nauw met elkaar samenwerken onder leiding van een revalidatiearts.

Deze behandelingen genaamd gedragsbehandelingen of cognitieve gedragstherapie genoemd uitgevoerd door met name psychologen en psychomotorische therapeuten richten zich op het omgaan met de pijn en vermoeidheidsklachten, waardoor u beter kunt functioneren in het dagelijks leven. Dit kan ook in een pijnrevalidatie behandeling plaatsvinden.

Vragen?

Bel 088-0442200 voor meer informatie, bekijk de meest gestelde vragen of neem contact met ons op

Revalis Clinics