Specialistische pijnkliniek

Maak een afspraak

revalis-pand-1128×430

Revalis pijnkliniek is specialistische pijnkliniek /zelfstandig pijnbehandelcentrum in ‘s-Hertogenbosch. Vanaf haar oprichting in 2011, heeft zij tot op heden meer dan 2300 pijnpatiënten behandeld. 

Bijna 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van chronische pijn. Een groot aantal Nederlanders heeft hier zelfs jarenlang last van. Bij 60 procent van deze groep is dat 2 tot 15 jaar lang, en bij 21 procent zelfs meer dan 20 jaar. Daarnaast zijn de wachttijden voor behandeling van pijnklachten in lokale ziekenhuizen vaak erg lang.

De gevolgen voor patiënt en maatschappij zijn enorm. Uit onderzoek door Frank Huygen, centrum voor pijngeneeskunde Erasmus Universiteit te Rotterdam, blijkt dat de financiële gevolgen groter zijn dan die van kanker, hartziekten en diabetes bij elkaar. De verwachting is dat door de vergrijzing de problematiek alleen maar verder zal toenemen. 

EFFECTIEVE ZORG

Hubert Suijkerbuik, artsenopleider voor het Erasmusziekenhuis en al ruim 30 jaar huisarts en nu ook lid van de Raad van Toezicht bij Revalis, onderschrijft de problematiek; “Patiënten zitten vaak hun leven lang vast aan het slikken van pijnstillers, en brengen talloze bezoeken aan huisartsen, specialisten en behandelaren. In de lange zoektocht naar effectieve zorg voelen patiënten zich vaak onbegrepen.” 

Chronische pijn is complex en vraagt om een multidisciplinaire aanpak, met een totaalpakket van diagnostiek en behandeling. Door de uitbreiding van het behandelteam kan Revalis snel en adequaat elke vorm van pijn diagnosticeren en behandelen. De samenwerking tussen specialisten onder één dak leidt tot de uitbreiding van het palet aan specialistische behandelingen, om betere behandeling mogelijk te maken en patiënten terecht te laten kunnen in één centrum. 

SPECIFIEKE PIJNBEHANDELING

Er zijn veel vormen van pijn die een specifieke pijnbehandeling vereisen. Chronische Pijn heeft niet altijd een duidelijke oorzaak maar kan leiden tot forse beperkingen, waardoor het een enorme impact kan hebben op onze kwaliteit van leven. Als pijn langer duurt dan 3 maanden dan zijn er vaak meerdere factoren van invloed op pijn. Dit kunnen fysieke, psychologische en sociale factoren zijn. Pijn is heel persoonlijk en hierdoor complex. Omdat wij een uitgebreide ervaring hebben in het onderzoeken en behandelen van patiënten met chronische pijn, bent u bij ons op de juiste plek.

Alle behandelingen bij Revalis zijn gericht op het snel weer kunnen functioneren en het weer mee kunnen doen in de maatschappij. De pijnbehandelingen kunnen bestaan uit:

Dit is een behandeling die zich richt op de het behandelen van de patiënt in zijn geheel, met aandacht voor ieder probleem dat de pijn beïnvloedt en de balans in het dagelijks leven verstoort. Naast de fysieke factoren wordt er ook aandacht besteed aan de psychologische en sociale factoren. De behandeling bestaat dan ook uit een combinatie van verschillende behandelmethoden zoals positieve gezondheid/psychologie, ACT-therapie/cognitieve gedragstherapie, graded activity en graded exposure en wordt uitgevoerd met verschillende behandelaren. Pijnrevalidatie is een multi en interdisciplinaire behandeling met een team bestaande uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers die nauw met elkaar samenwerken onder leiding van een revalidatiearts.

Deze behandelingen genaamd gedragsbehandelingen of cognitieve gedragstherapie genoemd uitgevoerd door psychologen richten zich op het omgaan met de pijnklachten waardoor u beter kunt functioneren in het dagelijks leven. Dit kan ook in een pijnrevalidatie behandeling plaatsvinden.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Vragen? Wij helpen u graag verder