Specialistische Pijnkliniek

Pand Revalis 's-Hertogenbosch
Het bedrijfspand waar u terecht kunt voor pijnbehandelingen van Revalis

Revalis pijnkliniek is specialistische pijnkliniek /zelfstandig pijnbehandelcentrum in ‘s-Hertogenbosch. Vanaf haar oprichting in 2011, heeft zij tot op heden meer dan 2300 pijnpatiënten behandeld. 

Bijna 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van chronische pijn. Een groot aantal Nederlanders heeft hier zelfs jarenlang last van. Bij 60 procent van deze groep is dat 2 tot 15 jaar lang, en bij 21 procent zelfs meer dan 20 jaar. Daarnaast zijn de wachttijden voor behandeling van pijnklachten in lokale ziekenhuizen vaak erg lang.

De gevolgen voor patiënt en maatschappij zijn enorm. Uit onderzoek door Frank Huygen, centrum voor pijngeneeskunde Erasmus Universiteit te Rotterdam, blijkt dat de financiële gevolgen groter zijn dan die van kanker, hartziekten en diabetes bij elkaar. De verwachting is dat door de vergrijzing de problematiek alleen maar verder zal toenemen. 

EFFECTIEVE ZORG

Hubert Suijkerbuik, artsenopleider voor het Erasmusziekenhuis en al ruim 30 jaar huisarts en nu ook lid van de Raad van Toezicht bij Revalis, onderschrijft de problematiek; “Patiënten zitten vaak hun leven lang vast aan het slikken van pijnstillers, en brengen talloze bezoeken aan huisartsen, specialisten en behandelaren. In de lange zoektocht naar effectieve zorg voelen patiënten zich vaak onbegrepen.” 

Chronische pijn is complex en vraagt om een multidisciplinaire aanpak, met een totaalpakket van diagnostiek en behandeling. Door de uitbreiding van het behandelteam kan Revalis snel en adequaat elke vorm van pijn diagnosticeren en behandelen. De samenwerking tussen specialisten onder één dak leidt tot de uitbreiding van het palet aan specialistische behandelingen, om betere behandeling mogelijk te maken en patiënten terecht te laten kunnen in één centrum. 

Contactformulier

Heeft u een vraag over onze dienstverlening, of wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in