Informatie verwijzer

Maak een afspraak

Revalis is momenteel één van de weinige klinieken in Nederland die voor een grote groep patiënten met functioneringsproblemen door complexe chronische pijn, vermoeidheid of verlammingsverschijnselen (FNS) integrale (trans)diagnostiek (door revalidatiearts, klinisch psycholoog, psychiater) en behandeling biedt vanuit het biopsychosociale model. De integrale herstelzorg valt onder de medisch specialistische revalidatie en/of medische psychologie/B-GGZ en gespecialiseerde GGZ.

Voordeel voor patiënt en zijn omgeving                                                  

Een biopsychosociale benadering houdt rekening met de complexe, vaak circulaire interacties tussen het lichaam en het brein en de hiermee verbonden psychologische processen. Het voordeel hiervan is dat het biopsychosociaal perspectief de kans vergroot op diagnostische vroeg-detectie, met adequate doorverwijzing voor meer specialistische diagnostiek en ‘maatwerk’ therapie, toegesneden op de individuele noden van de patiënt. 

Verwijzen 

Voor onze zorg is er altijd een verwijsbrief nodig van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. U kunt verwijzen wanneer er sprake is van:

  • Functioneringsproblemen door verklaarde of onvoldoende verklaarde complexe chronische pijn, vermoeidheid of verlammingsverschijnselen. 
  • De klachten zijn ten minste 3 maanden aanwezig en patiënt heeft in de eerste lijn behandelingen ondergaan (stepped care) met onvoldoende resultaat.
  • Meerdere factoren lijken de klachten te onderhouden. 
  • Patiënt dient de Nederlandse taal machtig te zijn (spreken, schrijven en lezen).

Voor integrale (trans)diagnostiek kunt u het beste verwijzen naar de revalidatiearts (zie verwijzen revalidatie). Ook kunt u rechtstreeks verwijzen naar (S)-GGZ (zie verwijzen (S)-GGZ). Vooraf vindt er altijd een screening plaats door revalidatiearts en klinisch psycholoog.

Heeft u vragen? Neem dan op met 073-8200325 (zie ook kantoortijden bij contact).

 

Verwijzen Revalidatie

Verwijzen (S)-GGZ

 

 

Behandelmogelijkheden-SOLK-patienten Revalis

Behandelmogelijkheden aanhoudende lichamelijke klachten als chronische pijn of chronische vermoeidheid. Revalis biedt in het zorglandschap domeinintegrerende herstelzorg met biopsychosociale transdiagnostiek. 
(bron:Akwa-GGZ)

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Vragen?

Bel 088-0442200 voor meer informatie of bekijk de meest gestelde vragen

Revalis Clinics