Nieuws

Functionele Neurologische Symptoomstoornis (FNS )

Functionele Neurologische Symptoomstoornis (FNS )

Functionele Neurologische Symptoomstoornis (FNS) is een aandoening die wordt gekenmerkt door fysieke symptomen zonder duidelijke lichamelijke oorzaak. FNS treedt op wanneer de hersenen signalen sturen naar het lichaam die leiden tot onvrijwillige bewegingen, verlies van gevoel, pijn en andere symptomen, ondanks het ontbreken van een aantoonbare medische oorzaak.

Chronische rugklachten

Chronische rugklachten

Rianne kampte vijftien jaar met rugklachten voordat ze na een lange zoektocht bij verschillende zorgverleners en instellingen bij Revalis terecht kwam.

Jarenlange vermoeidheid

Jarenlange vermoeidheid

Hanny de W. is al meer dan 40 jaar piano- en orgeldocente en kwam bij Revalis terecht vanwege haar jarenlange vermoeidheid. Ze geeft aan gedurende het traject “reuzesprongen” te hebben gemaakt. Ze is rustiger geworden, vrolijker en opgeruimder. Ze heeft meer vertrouwen gekregen en heeft de vermoeidheid een heel andere plek gegeven.

Revalis Factsheet patienttevredenheid 2018-2021

Revalis Factsheet patienttevredenheid 2018-2021

In totaal hebben 176 patiënten die de medisch specialistische revalidatie hebben doorlopen en 540 patiënten die de medisch psychologische revalidatie hebben doorlopen de tevredenheidsvragenlijst ingevuld.
Patiënten geven een hoge waardering voor de kwaliteit van het behandelteam en instelling in zijn geheel. Dit zijn belangrijke randvoorwaarden voor patiënten om goed te kunnen revalideren. Revalis is trots op deze hoge waardering van patiënten.

Chronische Pijn

Lambert (70) uit Herpen, barbecuespecialist, kwam binnen met chronische pijn na een lange zoektocht langs verschillende zorgverleners en instellingen bij Revalis terecht: Ik ben hier echt huilend binnengekomen en ik ben lachend weggegaan.

Gebroken rugwervels

Gebroken rugwervels

Heleen Grinwis uit Veghel is een van de patiënten met ernstige rugklachten die baat vond bij de interdisciplinaire zorg die Revalis Pijnkliniek haar heeft geboden. Thuis is ze onverwacht achterover van de trap gevallen. In het ziekenhuis bleken er op twee plaatsen gebroken rugwervels te zijn. Na een verkeerde diagnose door haar behandeld arts en diverse operaties begon ze de hoop op genezing op te geven, totdat ze doorverwezen werd naar Revalis.

Whiplash Associated Disorder (WAD)

Whiplash Associated Disorder (WAD)

Whiplash patiënte Mariëlle P. (36) uit Schijndel is een van de patiënten die baat vond bij de interdisciplinaire zorg die Revalis biedt. Ze herinnert het zich nog als de dag van gisteren, donderdag 4 juli 2019, toen ze niets vermoedend in haar auto op weg was naar haar werk als verzorgende in een instelling voor dementerende ouderen.

Omgaan met vermoeidheidsklachten

Omgaan met vermoeidheidsklachten

De 51-jarige André van den Reek volgde bij Revalis een traject vanwege vermoeidheidsklachten die sinds een hartstilstand in de zomer van 2018 zijn verergerd. Vanwege ADHD volgde André al sessies bij een psychiater, maar in combinatie met vermoeidheidsklachten bleek dit lastiger dan gedacht.

Schouderbreuk

Schouderbreuk

Rob (58) uit Zaltbommel, leidde tot vorig jaar een normaal actief leven. Tot de dag dat Rob bij het lossen van lading van zijn vrachtwagen ernstig ten val komt. Daarbij liep hij een pijnlijke breuk op in zijn schouderpartij. Hij kreeg bij Revalis de juiste tools aangereikt om veel beter met zijn klachten te kunnen dealen

Het Guillain-Barré syndroom

Het Guillain-Barré syndroom

Oud-patiënte Stephanie (32) uit Geldermalsen is een van de patiënten die echt baat vond bij de zorg die Revalis biedt.
Stephanie werd plotseling ziek. Het bleek een auto-immuun aandoening die een aanslag pleegde op haar zenuwstelsel en daarmee haar wereld compleet op z’n kop zette, gediagnosticeerd als het Guillain-Barré syndroom (GBS). De ziekte zorgde in een mum van tijd onder andere voor een dubbelzijdige gezichtsverlamming en spierzwakte in haar hele lijf. Net als veel patiënten herstelde Stephanie grotendeels van GBS, maar hield wel restverschijnselen. Het grootste struikelblok bleef een sterk verminderde conditie en ernstige vermoeidheid die haar leven beheerste.

De kracht van het totaalpakket

De kracht van het totaalpakket

Na twee hernia operaties adviseerde de behandelende anesthesioloog contact op te nemen met Revalis in Den Bosch. Daar zouden ze niet alleen naar het lichamelijk stuk van mijn aandoening kijken, maar meer naar het totale plaatje

Ernstige pijnklachten door whiplash

Ernstige pijnklachten door whiplash

Whiplash patiënte Lisa (30) uit Den Bosch is een van de patiënten die baat vond bij de interdisciplinaire zorg die Revalis Pijnkliniek biedt. Revalis (gevestigd te ‘s-Hertogenbosch) heeft zich ontwikkeld tot een interdisciplinair specialistisch centrum dat succesvol zorg biedt aan patiënten met complexe chronische pijn- en/of vermoeidheidproblemen. Afhankelijk van de oorzaak van deze problemen volgen patiënten een traject poliklinische revalidatie of een traject medische psychologie.

Medisch psychologische revalidatie

Medisch psychologische revalidatie

Ieder mens krijgt vroeg of laat te maken met negatieve gebeurtenissen in het leven die het gevoel van geluk of tevredenheid beïnvloeden. Sommige gebeurtenissen zijn zo heftig dat het je niet meer loslaat of een opeenstapeling van gebeurtenissen zorgen ervoor dat je volledig uit balans raakt of je mentaal niet meer veerkrachtig voelt om je leven weer in goede banen te leiden. Revalis biedt een combinatie van medische en psychologische zorg die aansluit op de zorgvraag van patiënten met complexe problematiek.

HKZ norm zorg en welzijn certificering behaald

HKZ norm zorg en welzijn certificering behaald

Revalis is vanaf 6 juni 2019 officieel gecertificeerd voor de HKZ norm Zorg en Welzijn. Wij willen transparant zijn over de door ons geleverde zorg. Hierdoor is gekozen voor de invoer van dit nieuwe en integraal kwaliteitssysteem.

Revalis gaf mij een andere kijk op mijn rugklachten

Revalis gaf mij een andere kijk op mijn rugklachten

Een van de patiënten die baat vond bij de zorg die Revalis Pijnkliniek biedt is Femke Wisman (36) uit Vught.
Femke kampte al 17 jaar met pijnklachten in haar rug waardoor ze niet in staat was om normaal te functioneren, laat staan te werken. Diagnose was een flinke hernia, maar de fysiotherapie en sport onder begeleiding brachten weinig soelaas. Totdat de huisarts verwees naar Revalis.

Han Samwel klinisch psycholoog

Han Samwel klinisch psycholoog

Klinisch psycholoog dr. Han Samwel, een autoriteit op het gebied van chronische pijnklachten in ons land, maakt vanaf 1 januari 2019 deel uit van het team van Revalis. Met zijn expertise en zienswijze zal hij ongetwijfeld een waardevolle bijdrage leveren aan interdisciplinaire zorg die Revalis biedt.

Complete aanpak pijn en ernstige vermoeidheid

Complete aanpak pijn en ernstige vermoeidheid

Anne, moeder van kleuter Mees en al bijna acht jaar gelukkig samenwonend met vriend Tomas, werkt als gespecialiseerd verpleegkundige in een groot ziekenhuis. Een pittige baan, zeker als zich de eerste verschijnselen openbaren van ernstige vermoeidheid, pijn en tintelingen in armen handen nek en schouders met daarnaast een gevoel van instabiliteit. Patiënten met pijn zijn ook vaak uitgeput en vermoeid.

De complexiteit van chronische pijn

De complexiteit van chronische pijn

Psychologische en sociale factoren spelen een positieve en negatieve rol in de pijngevoeligheid van patienten. Chronische pijn is daarmee complexer dan een uitsluitend biomedisch probleem en dient vanuit het zogenaamde biopsychosociaal model beoordeeld te worden.

De pijn is er nog wel maar met spierreuma kan ik nu prima dealen

De pijn is er nog wel maar met spierreuma kan ik nu prima dealen

Iedereen ervaart wel eens pijn in z’n leven. Meestal is dat van tijdelijke aard en kan men er redelijk mee omgaan. Soms zijn de pijnklachten echter zo langdurig en ernstig dat deze het leven van de patiënt volledig beheersen. Niet zelden start voor hen een eindeloze zoektocht naar het vinden van de juiste persoon of instantie die kan helpen om de pijn te verlichten. Een van de patiënten die baat vond bij de zorg die Revalis Pijnkliniek biedt is Frank de Bruijn (57) uit Den Bosch

Veerkracht verhogen: de oplossing tegen een leven vol stress

Veerkracht verhogen: de oplossing tegen een leven vol stress

Michael Portzky geeft aan dat de veerkracht bij de een beter ontwikkeld is dan bij de ander. Het verhogen van de veerkracht is dan ook de oplossing. Veerkracht is niet ‘statisch’, dat wil zeggen dat het van moment tot moment kan verschillen. Een hoge veerkracht wil niet zeggen dat je onkwetsbaar bent. Net als een lage veerkracht niet wil zeggen dat je er niets aan kan doen. Net zoals je een spier traint kun je ook je veerkracht trainen!

NASCHOLING “MENTALE VEERKRACHT, HET VERSCHIL TUSSEN LIJDEN EN LEIDEN”

NASCHOLING “MENTALE VEERKRACHT, HET VERSCHIL TUSSEN LIJDEN EN LEIDEN”

Wetenschappelijk onderzoek leert ons steeds meer het belang van veerkracht bij o.a. chronische pijn. Chronische pijn is een steeds groter wordende problematiek. Sommige wetenschappers stellen dat het verlies van veerkracht aan de basis ligt van chronische pijn. Michael Portzky vertelt u 28 juni 2018 bij Revalis alles over zijn onderzoek naar veerkracht. Hij is klinisch psycholoog, neuropsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog, docent diagnostiek, op de rol erkend gerechtsexpert psychodiagnostiek, en auteur van alle Nederlandstalige vragenlijsten inzake veerkracht, het ‘palliatieve pallet’ en het boek Veerkracht.

SPECIALISTISCHE PIJNBEHANDELINGEN

SPECIALISTISCHE PIJNBEHANDELINGEN

Revalis zet met uitbreiding in op grote vraag naar specialistische pijn behandelingen om het groot aantal Nederlanders dat last heeft van chronische pijn sneller en beter te kunnen behandelen. Door de uitbreiding en diversifiëring van het behandelteam met een anesthesioloog en neuroloog, gecombineerd met de bestaande disciplines als revalidatieartsen, psychologen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten, wordt Revalis de enige multidisciplinaire kliniek in de regio die volledig gericht is op het behandelen van alle vormen van chronische pijn.

Mijlpalen voor betere pijnzorg in Nederland

Mijlpalen voor betere pijnzorg in Nederland

De pijnzorg voor de ruim 2 miljoen mensen in Nederland met chronische pijn moet beter. Daarom hebben patiënten, beroepsbeoefenaren en wetenschappers de handen ineengeslagen. Met twee mijlpalen op 1 april 2017: oprichting van de Pijnalliantie in Nederland (P.A.I.N.) én oplevering van de Zorgstandaard Chronische Pijn.

Wat is chronische pijn?

Wat is chronische pijn?

Ongeveer één op de vijf mensen lijdt aan chronische pijn. In Nederland zijn dat ruim drie miljoen mensen. Pijn wordt omschreven als “een onplezierige, sensorische en emotionele ervaring die gepaard gaat met feitelijke of mogelijke weefselbeschadiging of die beschreven wordt in termen van een dergelijke beschadiging”.

Cursus chronische vermoeidheid

Cursus chronische vermoeidheid

Voor alle artsen en POH GGZ heeft Revalis in samenwerking met Dr. Han Samwel, klinisch psycholoog en psychotherapeut aan het Radboud UMC een nascholing ontwikkeld genaamd; Chronische vermoeidheid:...

Vragen?

Bel 088-0442200 voor meer informatie, bekijk de meest gestelde vragen of neem contact met ons op

Revalis Clinics