Informatie patiënt

Maak een afspraak

HEEFT u aanhoudende klachten als pijn en/of vermoeidheid?

Door chronische pijn en/of vermoeidheid kunt u zich ernstig belemmerd voelen in uw gewone dagelijkse activiteiten. Doordat het invloed heeft op alle levensgebieden komt u al snel in een negatieve spiraal terecht. Waarschijnlijk heeft u, voordat u naar Revalis bent verwezen, al meerdere pogingen gedaan om hier zelf weer uit te komen. Ook met de hulp van uw huisarts, fysiotherapeut en psycholoog is dit niet gelukt. Dan is een doorverwijzing door uw arts naar Revalis mogelijk.

Waarom Revalis?

“Omdat revalidatie meer is dan het verleggen van fysieke mogelijkheden maar ook het herwinnen van kracht op het mentale en sociale vlak.”

Hierbij is het juiste behandelteam van belang met goede onderlinge afstemming. Bij Revalis vindt u dan ook alle disciplines onder 1 dak en is bij de diagnostiek altijd een revalidatiearts en klinisch psycholoog betrokken. Zij bepalen welke diagnostiek nodig is en welke behandeling naar verwachting passend zal zijn. Iedere behandeling vraagt maatwerk. De behandeling kan bij Revalis zijn maar ook elders. In een behandelteam kunnen de volgende disciplines betrokken zijn revalidatiearts, klinisch psycholoog, psychomotorische therapeut, fysiotherapeut,  ergotherapeut en maatschappelijk werker. Revalis heeft al deze specialisaties onder 1 dak. 

Wat doet Revalis?   

Revalis is een kliniek voor integrale specialistische diagnostiek en behandeling voor mensen met langdurige vaak complexe chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten. Complex wil zeggen dat er een wisselwerking is tussen het lichaam en de geest.  Tegenwoordig zijn lichaam en geest niet meer van elkaar te scheiden. In het verleden werd geredeneerd dat geest en lichaam als 2 afzonderlijke systemen werkten. Zowel de medische wereld als de psychologische wereld zijn er inmiddels van overtuigd dat de 2 elkaar beïnvloeden. Zo kan lichamelijke pijn psychologische problemen veroorzaken en versterken zoals depressie of angst en het omgekeerde is ook mogelijk. Langdurige pijn of vermoeidheid of andere klachten zijn vaak een voorkomende uiting van deze link tussen lichaam en geest.

Revalis is specifiek voor mensen met een combinatie van aanhoudende lichamelijke en psychische klachten en die hierdoor tevens functionerings-problemen ervaren.

Veel voorkomende klachten die wij zien zijn:

  • Chronische complexe pijnklachten in botten en spieren bijv. fibromyalgie
  • Chronische onvoldoende verklaarde rug of bekkenklachten
  • Chronische nek, schouder en/of arm klachten bijv. whiplash syndroom
  • Chronische hoofdpijn (migraine)
  • Evenwichtsstoornis
  • Wazig zien
  • Oorsuizen, piepen
  • Chronische vermoeidheid of energiegebrek, krachtverlies
  • Chronische tintelingen of een doof gevoel

Vaak komen daar gaandeweg klachten van spanning, concentratie- en geheugenverlies, slaapproblemen, angst of depressie bij.

Wilt u weten of u bij Revalis in behandeling kunt komen?

Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.  Wilt u meer weten? Neem telefonisch contact op en bel tel. 073-8200325. 

 

 

Vragen?

Bel 088-0442200 voor meer informatie, bekijk de meest gestelde vragen of neem contact met ons op

Revalis Clinics