Schouderbreuk

rob

Rob heeft recentelijk een revalidatietraject gevolgd in verband met schouderproblematiek

Veel mensen ervaren in hun leven wel eens pijn of vermoeidheid. De oorzaken daarvan zijn gemakkelijk herleidbaar en met de juiste behandeling kan men weer spoedig, zonder serieuze klachten verder leven. Soms gebeurt het echter dat die klachten zo langdurig en ernstig zijn, dat deze het leven van de patiënt volledig beheersen. Vaak start dan een haast eindeloze zoektocht naar het vinden van de juiste behandelaar of instantie, die helpt om de pijn of vermoeidheid te verlichten. Revalis in Den Bosch heeft zich ontwikkeld tot een interdisciplinair specialistisch centrum dat succesvol zorg biedt aan patiënten met complexe chronische pijn- en/of vermoeidheid. Revalis werkt vanuit het biopsychosociaal model en heeft zich tot doel gesteld de kwaliteit van leven van hun patiënten te verbeteren. Afhankelijk van de oorzaak van hun problemen volgen patiënten een traject poliklinische revalidatie of een traject medische psychologie. Oud-patiënt Rob is een van de patiënten die echt baat vond bij de zorg die Revalis biedt. 

Rob (58) uit Zaltbommel, leidde tot vorig jaar een normaal actief leven. Hij is getrouwd, vader van twee volwassen kinderen en fulltime internationaal chauffeur. Z’n tongval verraad nog een beetje z’n Haagse roots en connectie met Rotterdam, maar verder volledig ingeburgerd in z’n woonplaats. Sociaal, gezellig, een echt ‘mensenmens’  die gemakkelijk contacten legt. In z’n vrije tijd is Rob liefhebber van oude auto’s en motoren. Kortom hij leidde een redelijk zorgeloos leven. 

‘Je hebt bij Revalis constant het gevoel dat je er niet alleen voor staat’

Uitbehandeld 

Tot de dag dat Rob bij het lossen van lading van zijn vrachtwagen ernstig ten val komt. Daarbij  loopt hij een pijnlijke breuk op in zijn schouderpartij. Hij vertelt: ,,De behandelingen in het ziekenhuis waren intensief maar de breuk herstelde. Echter de pijn bleef maar voortduren. Op een goed moment vertelde de specialist in het ziekenhuis dat ik was uitbehandeld. ‘Ga maar lekker buiten ergens een ijsje eten, ik kan niets meer voor je doen’. Inmiddels was ik weer parttime aan het werk gegaan maar ook die drie dagen waren me echt teveel. Ik kon niet meer slapen van de pijn en ik voelde dat de energie van mijn innerlijke motor van 100% was teruggelopen naar amper 10%. Zo kon ik dus niet verder gaan.” 

Niet alleen 

Rob vervolgt: ,,Mijn huisarts wees me op de mogelijkheid van een intensieve en interdisciplinaire behandeling bij Revalis in Den Bosch die misschien verlichting zou kunnen bieden, dus ging ik daar op een intake gesprek. Dat was pittig, ik kwam echt slecht binnen, maar ik had er toch gelijk een goed gevoel bij. Er was sprake van een klik. En als ik ergens voor ga, dan is dat ook voor de volle 100%. Dat was ook wel nodig want het traject was intensief en het huilen stond me soms nader dan het lachen. Maar ook daar was ruimte voor, sterker nog ik ging merken dat het tonen van emotie en verdriet me kon helpen. Je hebt daarbij constant het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Ik ging onder begeleiding van therapeuten fysiek aan de slag, maakte wandelingen langs het water en had goede gesprekken. Ik kreeg bij Revalis de juiste tools aangereikt om veel beter met mijn klachten te kunnen dealen en heb geleerd om beter te doceren. Ik heb die handvatten en gereedschappen niet altijd meer nodig, maar ik kan er altijd weer op terugvallen en dat geeft je een heel goed gevoel.” 

‘Je krijgt bij Revalis tools aangereikt die je niet altijd hoeft te gebruiken maar waar je altijd op terug kunt vallen’ 

 

Vrije natuur 

,,Weet je”, besluit Rob, ,,de pijn is er eigenlijk nog steeds in meer of mindere mate, maar ik kan er nu goed mee omgaan. Er gaan nu zelfs wel eens dagen voorbij waarbij ik mezelf achteraf realiseer dat ik bijna geen last heb gehad. Ik ben door deze ervaring wel een ander mens geworden. Kan veel meer genieten van de mooie dingen om me heen zoals in de natuur. Ik ben wel op zoek naar een nieuwe uitdaging, want het werk als chauffeur met alle voorkomende werkzaamheden zoals laden en lossen is te zeer belastend. Een baan op het gebied natuur en milieu lijkt me nu fantastisch. Verder ga ik voor mijn gezondheid nog actief aan de slag om nog wat extra kilo’s kwijt te raken. Daarvoor krijg ik hulp van een diëtiste. Ook heb ik een oude hobby opgepakt en ben weer gaan vissen. Daarbij kan ik optimaal genieten van de rust en de natuur om me heen. Bij Revalis heb ik een soort van familiegevoel gekregen, het voelt dan ook weer als thuiskomen vandaag. Mensen die ook ernstige pijn of vermoeidheidsklachten ondervinden zou ik willen zeggen dat ik uit eigen ervaring kan be-amen dat chronische pijn vreselijk is, maar ook dat er voor patiënten zoals ik een oplossing bestaat. Dat hield ik tot enige tijd geleden niet voor mogelijk.” 

Veelgestelde vragen 

Wilt u meer weten over de inhoud van onze programma’s, kosten, tijdsaspecten etc? Neem dan een kijkje op onze pagina Veelgestelde vragen

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
Revalis Clinics