Revalis heeft een nascholing voor artsen en praktijkondersteuners ontwikkeld op het gebied van chronische pijn.
In Nederland leven naar schatting meer dan 2 miljoen mensen met chronische pijn (Breivik, 2006). Het gaat hierbij om zowel verklaarde pijn, zoals pijn bij reuma, als om onverklaarde pijn. Vooral bij deze laatste groep is het moeilijk om een duidelijke diagnose te stellen en een adequate behandeling.
In de laatste decennia is een multidisciplinaire benadering vanuit de toegenomen wetenschappelijke kennis de standaard voor het behandelen van chronische pijn geworden, zowel binnen de eerstelijnszorg als in de tweede en derde echelons. Echter, het ontbreken van de specifieke kennis in de klinische praktijk over het multidisciplinair diagnosticeren en behandelen van chronische pijn is tot nu toe vaak een struikelblok.
DOCENT
Deze nascholing wordt gegeven door Dr. Han Samwel, klinisch psycholoog van het Radboud Universitair Medisch Centrum afdeling Medische Psychologie / Academisch Centrum voor Pijn en Palliatieve Geneeskunde, docent aan meerdere opleidingen en ook bij Revalis voor zowel intern als extern (in het kader van samenwerking in ketenzorg) en betrokken bij het zorginnovatieteam van Revalis.
LEERDOELEN
kennis van theorie over lichamelijke mechanismen bij chronische pijn;
toepassen van deze kennis in de dagelijkse klinische praktijk;
kennis over de organisatie van behandeling van chronische pijn in Nederland en de eigen rol daarin.