Aanmelden medische psychologie

Maak een afspraak

Medische psychologie

Mentale veerkracht helpt om na tegenslagen de draad snel weer op te pakken. Ieder mens krijgt immers vroeg of laat te maken met negatieve gebeurtenissen in het leven die het gevoel van geluk of tevredenheid beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van gezondheid, een dierbare of werk. U heeft dit niet altijd zelf in de hand. Uw leven staat op z’n kop en u komt (tijdelijk) in een overlevingsmodus terecht. Sommige gebeurtenissen zijn zo heftig dat het u niet meer loslaat of een opeenstapeling van gebeurtenissen zorgt ervoor dat u volledig uit balans raakt of u mentaal niet meer veerkrachtig voelt om uw leven weer in goede banen te leiden.

Betekenis mentale veerkracht

“Het vermogen om een niveau van fysieke of emotionele gezondheid na ziekte of verlies te bereiken, behouden of terug te winnen”

Aanhoudende pijn en/of vermoeidheid

Gezondheidsklachten als aanhoudende pijn en/of vermoeidheid hebben grote invloed op uw mentale veerkracht en zijn vaak complex door de vaak ingrijpende gevolgen, zoals niet meer kunnen werken of niet meer actief kunnen zijn binnen het gezin. Hoe mentaal veerkrachtig u bent wordt mede bepaald door erfelijke factoren maar ook door factoren van buitenaf zoals leefgewoonten, opvoeding en vaardigheden die u bezit. Niet iedereen heeft dezelfde mate van mentale veerkracht. Bij de een kan een relatief geringe negatieve (stressvolle) gebeurtenis de balans volledig verstoren en bij de ander is dit veel minder het geval. Als u langdurig stress ervaart, kunnen er blijvende gezondheidsklachten ontstaan, zoals pijn of vermoeidheid die dan op zichzelf weer een bron van stress worden. Deze klachten kunnen leiden tot inactiviteit, waardoor spieren verslappen en men gevoeliger wordt voor slaapstoornissen. Daarnaast kunnen door aanhoudende pijn en vermoeidheidklachten diverse psychische klachten ontstaan zoals angststoornissen en depressies, die de volgende vicieuze cirkel van stress in werking stellen.

Het doorbreken van vicieuze cirkels

Bij Revalis begeleiden wij, op de afdeling medische psychologie, mensen met het doorbreken van deze vicieuze cirkels. Dit doen wij middels diverse therapievormen die zowel in een groep als individueel worden gegeven. Doelstelling is dat u controle gaat ervaren over uw lichaam en leven en daarmee weer mentale veerkracht ontwikkelt.

Contact

Herkent u zich in bovenstaande en wilt u zich aanmelden voor een behandeling om uw mentale veerkracht te vergroten? Of heeft u een vraag over onze dienstverlening of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in (*=verplicht) of bel ons direct op 073-8200325.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Vragen?

Bel 088-0442200 voor meer informatie, bekijk de meest gestelde vragen of neem contact met ons op

Revalis Clinics