Burn-out depressie

Maak een afspraak

Burn-out en depressie

Burn-out en depressie worden vaak in één adem genoemd. Dat komt doordat beide meerdere overeenkomsten met elkaar hebben. Een burn-out en een depressie kunnen bijvoorbeeld beide leiden tot slaapproblemen en een laag gevoel van eigenwaarde. Toch zijn een depressie en een burn-out zeker niet hetzelfde en wij leggen u graag het verschil uit.

Het verschil tussen een burn-out en een depressie

Het verschil tussen een burn-out en een depressie zit hem in 'kunnen' versus 'willen'. Iemand die depressief is, heeft nergens zin in. Hij of zij heeft nergens motivatie voor, ook niet om bijvoorbeeld even naar buiten te gaan. Iemand die een burn-out heeft wil wel van alles, maar denkt dat hij of zij het niet meer aankan. Hij of zij wil wel naar buiten, maar denkt dat dat niet lukt.

  • Korte wachttijden
  • Alle specialisten onder één dak
  • Behandeling is intensief en kortdurend
Stetoscoop

Vragen? Wij helpen u graag verder

Hand in hand

De juiste diagnose en een passende behandeling

Wanneer u niet goed in uw vel zit, kan het lastig zijn zelf te bepalen of u last heeft van een depressie of een burn-out. Daarom stellen wij bij Revalis pas een diagnose na een uitvoerig onderzoek. Vervolgens stellen wij een persoonlijke behandelplan voor u op en gaan we samen aan de slag. Zo doorbreekt u vicieuze cirkels en voelt u zich snel beter.

Contacteer ons voor meer informatie

Heeft u interesse in onze behandeling of heeft u vragen? Of wilt u als arts iemand met een burn-out of depressie aan ons doorverwijzen? In al deze gevallen kunt u bellen naar 073-8200325. Wij helpen u graag verder.