Burn-out en depressie

Maak een afspraak

Burn-out en depressie worden vaak in één adem genoemd. Dat komt doordat beide meerdere overeenkomsten met elkaar hebben. Dergelijke aandoeningen kunnen bijvoorbeeld beide leiden tot slaapproblemen en een laag gevoel van eigenwaarde. Toch zijn een depressie en een burn-out zeker niet hetzelfde, verdienen ze een andere behandeling en wij van Revalis in Den Bosch, Nijmegen en Breda, leggen u graag het verschil uit.

Het verschil tussen een burn-out en een depressie

Het verschil tussen beide aandoeningen zit hem in ‘kunnen’ versus ‘willen’. Iemand die depressief is, heeft nergens zin in. Hij of zij heeft stemmingsklachten en nergens motivatie voor, ook niet om bijvoorbeeld even naar buiten te gaan. Iemand die een burn-out heeft wil wel van alles, maar denkt dat hij of zij het niet meer aankan. Hij of zij wil wel naar buiten, maar denkt dat dat niet lukt. Het is dus duidelijk dat een depressie en een burn-out een andere behandeling nodig hebben.

  • Korte wachttijden
  • Alle specialisten onder één dak
  • Behandeling is intensief en kortdurend
Stetoscoop
Hand in hand

De juiste behandeling voor uw burn-out of depressie bij onze kliniek

Wanneer u niet goed in uw vel zit, kan het lastig zijn om zelf te bepalen of u last heeft van een dergelijke aandoening. Daarom stellen wij bij Revalis, in Nijmegen, Den Bosch en Breda, pas een diagnose van een burn-out of depressie na een uitvoerig onderzoek. Vervolgens stellen wij een persoonlijk behandelplan voor u op en gaan we samen aan de slag middels persoonlijke coaching. Zo doorbreekt u vicieuze cirkels en voelt u zich snel beter.

Contacteer ons voor meer informatie

Heeft u interesse in onze multidisciplinaire behandeling voor uw depressie of heeft u vragen? Of wilt u als arts iemand met een burn-out of depressie naar ons revalidatiecentrum doorverwijzen en zoekt u de juiste informatie? In al deze gevallen kunt u bellen naar 073-8200325. Wij helpen u graag verder.

Revalis Clinics