Ziekteangststoornis

Maak een afspraak

Ziekteangststoornis, vroeger bekend als hypochondrie, is een psychische aandoening waarbij de angst voor ernstige medische aandoeningen centraal staat. Mensen met een ziekteangststoornis zijn vaak extreem bezorgd over het hebben van, of het krijgen van, een ernstige ziekte, ondanks medische geruststelling. Bij Revalis helpen wij u omgaan met deze constante zorgen, die aanzienlijke stress veroorzaken en het dagelijks leven ernstig beïnvloeden.

Elke ziekteangststoornis krijgt een eigen aanpak

De behandeling van ziekteangststoornis omvat vaak cognitieve gedragstherapie, waarbij wordt gewerkt aan het veranderen van gedachtenpatronen en gedragingen die de angst versterken. FNS kan ook een rol spelen bij het beheersen van de fysieke symptomen die vaak geassocieerd worden met ziekteangststoornis. Onze expert in medische psychologie kan helpen bij het aanpakken van de onderliggende psychologische factoren van de stoornis, wat essentieel is voor een effectieve behandeling. Een multidisciplinaire aanpak is vaak nodig om zowel de mentale als fysieke aspecten van ziekteangststoornis te behandelen.

  • Korte wachttijden diagnostiek
  • Snel starten met het behandelprogramma
  • Pijn en vermoeidheidsspecialisten onder één dak
  • Kortdurend behandelprogramma
Ziekteangstoornis
Hand in hand

Meld u aan voor gespecialiseerde hulp

Heeft u te maken met de slopende effecten van een ziekteangststoornis? Ons centrum voor onverklaarbare lichamelijke klachten biedt gespecialiseerde behandelingen voor ziekteangststoornis, afgestemd op uw unieke situatie. Ons team van deskundigen zal samen met u werken aan een pad van herstel, waarbij u leert om te gaan met uw angsten en de kwaliteit van uw leven aanzienlijk verbetert. Neem vandaag nog de stap naar een leven met minder angst en meer gemoedsrust.

Revalis Clinics