De pijn is er nog wel maar met spierreuma kan ik nu prima dealen

Oud-patiënt Frank de Bruijn over Revalis Pijnkliniek:

‘Ik kroop werkelijk over de vloer van de pijn’

Frank de Bruijn (rechts) noemt zichzelf na jaren met chronische pijn geleefd te hebben weer een gelukkig mens.

Iedereen ervaart wel eens pijn in z’n leven. Meestal is dat van tijdelijke aard en kan men er redelijk mee omgaan. Soms zijn de pijnklachten echter zo langdurig en ernstig dat deze het leven van de patiënt volledig beheersen. Niet zelden start voor hen een eindeloze zoektocht naar het vinden van de juiste persoon of instantie die kan helpen om de pijn te verlichten. Revalis Pijnkliniek in Den Bosch heeft zich ontwikkeld tot een multidisciplinair specialistisch pijncentrum dat succesvol zorg biedt aan patiënten met complexe chronische pijnproblemen. Een van de patiënten die baat vond bij de zorg die Revalis Pijnkliniek biedt is Frank de Bruijn (57) uit Den Bosch.

Spierreuma

In het dagelijks leven is Frank penitentiair inrichtingswerker bij de gevangenis in Vught. Een opgeruimde man met plezier in het werk en in het leven, maar dat was tot voor kort wel anders. Frank: “Vrijwel vanuit het niets werd ik eind 2014 plotseling getroffen door hevige pijn in mijn schouders en armen. Ik kroop op een gegeven moment werkelijk over de vloer van de pijn. Bezoek aan huisarts en specialist leerde dat ik leed aan spierreuma, een zeer pijnlijke spieraandoening die nagenoeg alleen bij oudere mensen voorkomt. De reumatoloog schreef me zware medicatie voor om de pijn te verzachten. Dat lukte zodanig dat het weliswaar de aandoening niet genas, maar dat ik wel m’n werk gedeeltelijk kon hervatten. Echter, die medicijnen maakten me wel tot een ander mens!”

Bijzonder lastige man

Frank vervolgt: “Ik kan nu gerust zeggen dat ik een bijzondere lastige man werd in de omgang. Prikkelbaar, kort lontje, druk maken om niks, kortom onaangenaam voor m’n omgeving, dus ook niet echt prettig op het werk. Op aandringen van de bedrijfsarts heb ik toen contact gezocht met Revalis in Den Bosch. Maar niet van harte! Zelfs toen ik na lang dralen de wachtruimte betrad van Revalis, zat ik boordevol weerstand en eigenlijk niet van plan om ook maar een beetje mee te werken. Dit was toch niets voor mij! De mentor en begeleider wist de angst en onrust bij me weg te nemen.  Toch viel het in het begin niet mee. M’n begeleider vertelde me: ‘Je kunt de kracht van de wind niet beïnvloeden, maar wel de wieken verzetten’.  Ik moest dus anders leren denken en handelen. Het was een intensief traject met veel gesprekken waaruit bleek dat m’n ‘rugzakje’ inmiddels flink gevuld was. Ook ‘moest’ ik veel sporten en daarmee m’n bewegingsangst overwinnen.”

Bakkersverleden

“Door de motiverende kracht van m’n begeleiders en artsen begon ik het echter steeds leuker te vinden bij Revalis en werd ik zekerder van mijn mogelijkheden. Bovendien leerde ik te relativeren en ook eens ‘nee’ te zeggen. Zonder schuldgevoel. Uiteindelijk verdween alle weerstand en kreeg ik zelfs plezier in het traject. Ongelooflijk wat dit met je kan doen. Ik merkte dat de focus op pijnklachten plaats begon te maken voor een gelukzalig gevoel en dat maakte me erg gelukkig.  Ik ben inmiddels uitbehandeld en voel me uitstekend. Ik gebruik geen medicijnen meer en voel nog wel dat de pijn er nog is, maar ik kan er prima mee dealen. Ook pakte ik mijn hobby, ‘thuisbakker’ weer op, een positieve ervaring uit m’n eigen bakkersverleden. Ik wil Revalis van harte aanbevelen bij iedereen met vervelende en onduidelijke pijnklachten. Ook hen gun ik weer een gelukkiger leven”.

Bij Revalis Pijnkliniek is aandacht voor drie factoren die van invloed zijn bij pijnklachten, namelijk lichamelijke, psychische en sociale factoren. Wilt u weten wat Revalis voor u kan betekenen? Neem dan hieronder vrijblijvend contact op of vraag een verwijzing via uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. U kunt zich ook aanmelden voor een van de maandelijkse patiënten- voorlichtingsbijeenkomsten

Meer patientenverhalen

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
Revalis Clinics