Mijlpalen voor betere pijnzorg in Nederland

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Mijlpalen voor betere pijnzorg in Nederland

De pijnzorg voor de ruim 2 miljoen mensen in Nederland met chronische pijn moet beter. Daarom hebben patiënten, beroepsbeoefenaren en wetenschappers de handen ineengeslagen. Met twee mijlpalen op 1 april 2017: oprichting van de Pijnalliantie in Nederland (P.A.I.N.) én oplevering van de Zorgstandaard Chronische Pijn. P.A.I.N.  is een krachtig partnerschap van op dit moment 9 beroepsverenigingen en Pijnpatiënten naar één stem, het samenwerkingsverband van nu 18 patiëntenverenigingen. P.A.I.N. richt zich op de zorg en kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met chronische pijn. Verder treedt de nieuwe Pijnalliantie op als het centrale orgaan voor interdisciplinaire pijn in Nederland. P.A.I.N. is lid van de Europese Federatie voor pijn (EFIC) en de wereld pijnfederatie (IASP).

Zorgstandaard Chronische Pijn

Daarnaast is 1 april 2017 de Zorgstandaard Chronische Pijn opgeleverd. Deze zorgstandaard beschrijft optimale pijnzorg vanuit patiëntperspectief. Het is de eerste zorgstandaard in Nederland die is ontwikkeld met een gelijke inbreng van professionals en patiënten. De Zorgstandaard Chronische Pijn is geautoriseerd door verschillende wetenschappelijke verenigingen en kan vanaf nu geïmplementeerd worden. De zorgstandaard wordt al gebruikt als leidraad voor de inrichting van de zorg voor chronische pijn. Bron http://www.pijnpatientennaar1stem.nl/

Han Samwel

Ook verbonden aan P.A.I.N. is Dr. Han Samwel, klinisch psycholoog en lid van het Academisch Centrum voor Pijn en Palliatieve Geneeskunde Radboud UMC. Dr. Han Samwel is bij Revalis werkzaam in het kader van zorginnovatie, kwaliteitsverbetering en ondersteuning bieden aan inrichting ketenzorg in regio ‘s-Hertogenbosch. Dit onder andere door nascholingen Chronische Pijn waardoor er vanuit gelijke waarden en visie gekeken wordt naar Chronische Pijn.

[/av_textblock]

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
Revalis Clinics