Revalis de ‘one stop shop’ voor complexe pijnzorg

Betrokken bij de zorginhoud van Revalis A. Mert revalidatiearts, J. Shaikhani anesthesioloog pijnspecialist en H. Suijkerbuijk, huisarts en medisch opleider Erasmus Universiteit. © Revalis

Iedereen ervaart wel eens pijn in zijn of haar leven. Meestal is dat van tijdelijke aard en kan men er redelijk mee omgaan. In een aantal gevallen zijn de pijnklachten echter zo langdurig en ernstig dat deze het leven van de patiënt volledig beheersen. Deze mensen kunnen zoveel pijn ervaren dat zij niet meer in staat zijn om nog normaal te functioneren. Niet zelden start voor hen een eindeloze zoektocht naar het vinden van de juiste persoon of instantie die kan helpen om de pijn te verlichten. 

En hoe langer de pijn bestaat, hoe groter de kans is dat op zeker moment niet alleen lichamelijke maar ook mentale en omgevings factoren in toenemende mate een complexe rol spelen bij de instandhouding of zelfs verheviging van de klachten. Patiënten komen ongewenst in een neerwaartse spiraal van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, depressiviteit en sociaal isolement en zijn volledig gefixeerd op de pijn die zij ondervinden. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf Nederlanders last heeft van chronische pijnklachten.

Groeiende groep

Revalis Pijnkliniek in Den Bosch heeft zich ontwikkeld tot een multidisciplinair specialistisch pijncentrum dat een breed pallet aan zorg biedt aan de groeiende groep van patiënten met complexe chronische pijnproblemen. Bij Revalis ligt de focus op het kunnen bieden van snelle adequate diagnostiek en behandeling voor iedere complexe chronische pijnpatiënt. Hierbij kijken ze naar de patiënt ‘in zijn geheel’ volgens het biopsychosociaalmodel met aandacht voor elk probleem dat de pijn beïnvloedt en de balans in het dagelijks leven verstoort.

Behandeling op maat

Het multidisciplinair team van Revalis Pijnkliniek bestaat uit mensen die speciaal zijn opgeleid om (chronische) pijn te behandelen. Het team bestaat uit anesthesiologen/pijnbestrijders, neurologen, revalidatieartsen, psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en eventueel andere (medisch) specialisten. Zij werken intensief met elkaar samen, hebben kennis van elkaars mogelijkheden en kunnen hierdoor de juiste diagnostiek en een behandeling op maat geven.

Sterk verkort

Door bij de behandeling aandacht te schenken aan de factoren die van invloed zijn op de pijnklachten van de patiënt, worden goede resultaten behaald. Bovendien wordt door het aanbieden van een ‘one stop shop’ voor pijnzorg, de zoektocht naar een passende behandeling sterk verkort. Op die manier biedt Revalis op een relatief eenvoudige wijze, een passend antwoord op complexe pijnklachten. Alles is erop gericht de patiënt te helpen om de pijn te verminderen of te leren begrijpen en er weer grip op te krijgen. Dat leidt tot een betere kwaliteit van leven en een zinvol en waardig bestaan. Wilt u weten wat Revalis voor u kan betekenen? Neem dan hieronder vrijblijvend contact op of vraag een verwijzing via uw huisarts.

Contact

Wilt u in het kader van bovenstaand artikel contact met ons? Heeft u een vraag over onze dienstverlening, of wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in.

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Vragen? Wij helpen u graag verder