Stephanie ex patiënt RevalisRevalis
, ,

Het Guillain-Barré syndroom

Oud-patiënte Stephanie (32) uit Geldermalsen is een van de patiënten die echt baat vond bij de zorg die Revalis biedt. Stephanie werd plotseling ziek. Het bleek een auto-immuun aandoening die een aanslag pleegde op haar zenuwstelsel en daarmee haar wereld compleet op z’n kop zette, gediagnosticeerd als het Guillain-Barré syndroom (GBS). De ziekte zorgde in een mum van tijd onder andere voor een dubbelzijdige gezichtsverlamming en spierzwakte in haar hele lijf. Net als veel patiënten herstelde Stephanie grotendeels van GBS, maar hield wel restverschijnselen. Het grootste struikelblok bleef een sterk verminderde conditie en ernstige vermoeidheid die haar leven beheerste.
evert-lambooij-lachendrevalis
, ,

De kracht van het totaalpakket

Na twee hernia operaties adviseerde de behandelende anesthesioloog contact op te nemen met Revalis in Den Bosch. Daar zouden ze niet alleen naar het lichamelijk stuk van mijn aandoening kijken, maar meer naar het totale plaatje
Patiëntenverhaal Lisa WhiplashRevalis
, , ,

Ernstige pijnklachten door whiplash

Whiplash patiënte Lisa (30) uit Den Bosch is een van de patiënten die baat vond bij de interdisciplinaire zorg die Revalis Pijnkliniek biedt. Revalis (gevestigd te 's-Hertogenbosch) heeft zich ontwikkeld tot een interdisciplinair specialistisch centrum dat succesvol zorg biedt aan patiënten met complexe chronische pijn- en/of vermoeidheidproblemen. Afhankelijk van de oorzaak van deze problemen volgen patiënten een traject poliklinische revalidatie of een traject medische psychologie.
iris medische psychologierevalis
,

Medisch psychologische revalidatie

Ieder mens krijgt vroeg of laat te maken met negatieve gebeurtenissen in het leven die het gevoel van geluk of tevredenheid beïnvloeden. Sommige gebeurtenissen zijn zo heftig dat het je niet meer loslaat of een opeenstapeling van gebeurtenissen zorgen ervoor dat je volledig uit balans raakt of je mentaal niet meer veerkrachtig voelt om je leven weer in goede banen te leiden. Revalis biedt een combinatie van medische en psychologische zorg die aansluit op de zorgvraag van patiënten met complexe problematiek.
HKZ keurmerk zorg en welzijnrevalis

HKZ norm zorg en welzijn certificering behaald

Revalis is vanaf 6 juni 2019 officieel gecertificeerd voor de HKZ norm Zorg en Welzijn. Wij willen transparant zijn over de door ons geleverde zorg. Hierdoor is gekozen voor de invoer van dit nieuwe en integraal kwaliteitssysteem.
bedankkaart Femke WismanRevalis
, ,

Revalis gaf mij een andere kijk op mijn rugklachten

Een van de patiënten die baat vond bij de zorg die Revalis Pijnkliniek biedt is Femke Wisman (36) uit Vught. Femke kampte al 17 jaar met pijnklachten in haar rug waardoor ze niet in staat was om normaal te functioneren, laat staan te werken. Diagnose was een flinke hernia, maar de fysiotherapie en sport onder begeleiding brachten weinig soelaas. Totdat de huisarts verwees naar Revalis.
Han SamwelRevalis
, , , , , ,

Han Samwel klinisch psycholoog

Klinisch psycholoog dr. Han Samwel, een autoriteit op het gebied van chronische pijnklachten in ons land, maakt vanaf 1 januari 2019 deel uit van het team van Revalis. Met zijn expertise en zienswijze zal hij ongetwijfeld een waardevolle bijdrage leveren aan interdisciplinaire zorg die Revalis biedt.
Oud patient Revalis Anne BartenRevalis
, ,

Complete aanpak pijn en ernstige vermoeidheid

Anne, moeder van kleuter Mees en al bijna acht jaar gelukkig samenwonend met vriend Tomas, werkt als gespecialiseerd verpleegkundige in een groot ziekenhuis. Een pittige baan, zeker als zich de eerste verschijnselen openbaren van ernstige vermoeidheid, pijn en tintelingen in armen handen nek en schouders met daarnaast een gevoel van instabiliteit. Patiënten met pijn zijn ook vaak uitgeput en vermoeid.
diagnosticeren-chronische-pijn-wideRevalis
, ,

De complexiteit van chronische pijn

Psychologische en sociale factoren spelen een positieve en negatieve rol in de pijngevoeligheid van patienten. Chronische pijn is daarmee complexer dan een uitsluitend biomedisch probleem en dient vanuit het zogenaamde biopsychosociaal model beoordeeld te worden.
frank-de-bruin-en-mathijs-de-leeuw-revalisRevalis

De pijn is er nog wel maar met spierreuma kan ik nu prima dealen

Iedereen ervaart wel eens pijn in z’n leven. Meestal is dat van tijdelijke aard en kan men er redelijk mee omgaan. Soms zijn de pijnklachten echter zo langdurig en ernstig dat deze het leven van de patiënt volledig beheersen. Niet zelden start voor hen een eindeloze zoektocht naar het vinden van de juiste persoon of instantie die kan helpen om de pijn te verlichten. Een van de patiënten die baat vond bij de zorg die Revalis Pijnkliniek biedt is Frank de Bruijn (57) uit Den Bosch